Line-up

Joost_van_Bellen

Joost van Bellen


Joost van Bellen behoeft eigenlijk geen introductie meer. Hij is de godfather van het uitgaanscircuit. Een creatieve duizendpoot, een discodinosaurus en een kameleon die onmogelijk in één hokje te plaatsen is. Pinkpop, Lowlands, Solar, overal maakte hij furore. Standbeelden richt je pas op wanneer iemand geruime tijd niet meer onder ons is, maar voor Joost van Bellen zou je haast een uitzondering maken.

The-Grand-East

The Grand East


Gans oét Drenthe. Wars van commercie, pretenties en muziekopleidingen. Die hebben de jongens namelijk niet, want rock ’n soul leer je niet op school. Dat leer je op het podium van de lokale kroeg. Zo ongeveer elk poppodium dat Nederland rijk is werd aangedaan, inclusief twee aftershows van Bob Dylan in de HMH Op Eurosonic speelden ze vorig jaar een overvolle tent plat en op de Zwarte Cross deden ze dat zelfs al 3 jaar op rij.

Iguana-Death-Cult

Iguana Death Cult


Iguana Death Cult is een vierkoppige psychgarageband uit Rotterdam die bekend staat om de energieke shows en word door de lokale pers omschreven als “Ty Segall aan de amfetamines met Thee Oh Sees als sessiemuzikanten”. Na het optreden op Eurosonic Noorderslag begin 2016 kopte 3voor12 “Iguana Death Cult ontploft in dampende kelder”. Je raakt gehypnotiseerd door de genadeloos vuige fuzz en onbedwingbare energie. Laat je dopen in vet en zweet en accepteer Iguana Death Cult als je nieuwe leiders.

The-Poneymen

The Poneymen


“Half human / half poney from outer space playing a kind of surf-garage-noise music.” De rest mogen jullie er zelf bij denken.

The-Super-Soakers

The Super Soakers


The Super Soakers maken strand-georïenteerde garagerock die je laat verlangen naar een koud glas bier op een warme zomerdag. Met een verse single op zak komen ze het kwik in je thermometer op laten lopen. Bereid je voor op veel zeewier, kibbeling en 4 knappe jongens in hun gloriedagen!

Standup-69

Standup ’69


Standup ’69 is een trio uit Rotterdam dat met hun onorthodoxe opstelling een echte live sensatie is. Met invloeden van o.a. de Yeah Yeah Yeahs, PJ Harvey, QOTSA en DZ Deathrays nemen ze je mee door hun arsenaal aan spacende en catchy rock tracks. Kom luisteren en ervaar wat Standup ’69 is!

CONDOR

Condor


Eind maart 2016 verscheen het fraaie debuutalbum van CONDOR. CONDOR heeft als doel zalen op hun kop te zetten met hun mix van rock, grunge en stoner. Als toeschouwer zal je getuige zijn van een stevige en energieke band die speelt alsof een morgen niet bestaat. Kortom: raggen voor gevorderden. Een show van CONDOR is alles behalve een middagje vogelspotten!

Mongoose

Mongoose


Van eigen bodem: Mongoose! Na een aantal bevlogen jamsessies besloten deze drie heren om een nieuwe band op te richten. Bands als Royal Blood, Led Zeppelin en Queens of the Stone Age zorgen duidelijk voor de nodige inspiratie en al snel werd gestart met het schrijven van eigen nummers. Met een partij stevige drums en vuige gitaarriffs zorgen ze voor een frisse combinatie tussen moderne blues- en garagerock.

Starfish

Starfish


Starfish brengt dansbare ska, maar kan het publiek ook los laten gaan op snoeiharde punk! Eerder won dit Ska-Punk kwartet al de IJmond Pop Prijs 2013 en kon daarmee de titel van “heuse festivalband” in hun zak steken. Zet je zonnebril op en trek je dansschoenen aan, want Starfish maakt er een zomers feestje van!

Kroet_Karboet

Kroet & Karboet


Ze horen nog net niet bij de inboedel van Knuffelbeer Festival, DJ-duo Kroet & Karboet. Menig uit de hand gelopen feestje hebben zij al verslonden en ook dit jaar komen ze ons weer van de nodige plaatjes voorzien! Fieust!